Si Đinping pozvao studente Kineskog poljoprivrednog univerziteta da doprinesu modernizaciji …

 Kineski predsednik Si Đinping odgovorio je u sredu na pismo studenata Ćuandžou eksperimentalne stanice Kineskog poljoprivrednog univerziteta, pozivajući ih da doprinesu ruralnom oživljavanju i modernizaciji poljoprivrede.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), Si je takođe uputio pozdrave kineskoj omladini dan uoči Dana mladih.

On je rekao da mu je drago što je saznao da je Ćuandžou eksperimentalna stanica pružila studentima postdiplomskih studija priliku da steknu poljoprivredno iskustvo i nauče o egzistenciji ljudi posetom poljima i selima, što doprinosi oživljavanju ruralnih područja.

Si je pozdravio želju studenata da potraže istinu na poljima i njihovu seosku praksu, rekavši da je 20. Nacionalni kongres Komunističke partije Kine preduzeo mere da Kinu pretvori u poljoprivrednu silu.

Si je izrazio nadu da će studenti nastaviti da doprinose modernizaciji poljoprivrede i izgradnji moderne socijalističke Kine.

Ćuandžou eksperimentalna stanica Kineskog poljoprivrednog univerziteta je izgrađena 2009. godine u okrugu Ćuandžou u provinciji Hebei na severu Kine sa ciljem razvoja poljoprivrednih talenata na visokom nivou.

Kineski poljoprivredni univerzitet trenutno ima 139 takvih stanica u 24 provincije širom zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.