U trendu

Šib: Nemačka partner SRB u infrast. projektima i EU putu

BEOGRAD – Srbija uvek može da se pouzda u Nemačku kao važnog partnera u infrastrukturnim projektima i na putu priključenja zemlja Evropskoj uniji (EU), izjavio je danas u Vladi Srbije nemački ambasador Tomas Šib nakon razgovora sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

„Razgovarali smo o veoma važnim infrastrukturnim projektima u koje je nemačka uključena i finansira ih, a radi se o fabrikama za prečišćavanje vode u Kruševcu, Somboru i sistemu za vodosnabdevanje u Vranju. Ubeđeni smo da ćemo u tom pravcu i nastaviti saradnju, pre svega da damo važan doprinos na izgradnji infrastrukture u Srbiji uz uvažavanje svih uslova zaštite čovekove sredine. Srbija uvek može da se pouzda u Nemačku kao važnog partnera i Nemačka će biti i ostati pouzdan partner Srbiji i na putu Srbije ka EU“, izjavio je Šib.

Dodao je kako je tokom razgovora sa Momirovićem bilo reči i o važnoj ulozi koju ovo Ministarstvo ima u borbi protiv korupcije, i poželeo Ministarstvu uspeha u tome.

„Mislim da smo imali vrlo kvalitetan i otvoren razgovor. Pokušao sam da prenesem ambasadoru obim investicija koje Vlada sprovodi u Srbiji, i kakvi su naši planovi u narednom periodu. Izrazio sam zadovoljstvo zato što sam deo Vlade koja ima možda najbolje odnose sa Nemačkom u istoriji“, rekao je ministar Momirović.

On je naglasio da je Nemačka sa 1,9 milijardi dolara pojedinčno največhi donator Srbije i strateški partner od najvećeg značaja u procesu pridruživanje Srbije EU.

„Uveren sam da ćemo u narednom periodu nastaviti sa ovako dobrom komunikacijom, i želeo bih ovom prilikom da se zahvalim Nemačkoj na svoj podršci koju nam pruža na našem evropskom putu“, naglasio je ministar građevinarstva, saobracjhaja i infrastrukture.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar