U trendu

Simbol potpune promene: Tri nove kule u Beogradu (foto)

Poslovno-stambeni objekat „Skajlajn Belgrejd“ biće izgrađen u centru grada na mestu nekadašnjeg Saveznog MUP-a u ulici Kneza Miloša, a gradnja bi, kako se očekuje, trebalo da počne u avgustu ili septembru.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, vrednost projekta u ulici Kneza Miloša, čiji je investitor izraelska kompanija AFI Jurop, je 200 miliona evra.

“Vrednost projekata procenjuje se na 200 miliona evra. Značajan deo sredstava biće reinvestiran kroz zapošljavanje i investicije. Ovo će biti višenamenski objekat, poslovno-stambeni kompleks, na ulasku i kapiji Beograda, pa očekujemo da će biti novi simbol Beograda”, rekao je Adir El Al, izvršni direktor projekta na konferenciji za medije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je ovo veliki simbol potpune promene.

„Dvadeset godina ova lokacija je bila zapuštena, mi smo zajedno sa investitorima pronašli rešenje. Kompleks će se prostirati na 68.000 kvadrata. Narednih meseci izdaćemo građevinske dozvole kako bi krenuli radovi u avgustu ili septembru“, rekao je Mali.

Adir je objasnio da se projekat sastoji od dve faze. Prva će biti završena dve i po godine od početka gradnje, druga faza za oko godinu i po nakon toga. Ceo projekat biće gotov za oko četiri i po godine.

On je rekao da će njihova prodajna kancelarija biti otvorena u drugoj polovini godine.

“Tako da ste dobrodošli ako hoćete da kupite stan ili objekat.”

“Projekat Skajlajn je uzbudljiv, radi se o glavnoj arteriji, tj .saobraćajnici i kapiji koja povezuje Novi Beograd i institucionalni deo grada. Sadrži tri kule, dve stambene i jednu poslovnu, koje su međusobno povezane”, rekao je arhitekta projekta Ami Mur.

On je dodao da će kompleks posedovati i parking na pet nivoa ispod zemlje sa 900 parking mesta, prenose agencije.

„U prizemlju svih kula biće maloprodajni prostor, iznad će biti poslovni prostor, a iznad stambeni. Tu su i pijaca i skver. Kula će posedovati 28 spratova poslovnog i a dve stambene kule imaće od 16 do 22 sprata“, dodao je on.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.