U trendu

Sindikat FCA: Fijat nastavlja rad u Kragujevcu, neće biti otpuštanja radnika

Fijat ostaje u Kragujevcu i neće biti otpuštanja radnika, a do kraja godine proizvodnja automobila „500L“ će biti prema „operativnom planu“ odnosno uskladjivaće se prema potražnji na mesečnom nivou, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata FCA u Kragujevcu Zoran Marković.

On je tu informaciju dobio na današnjem sastanku predstavnika sindikata FCA u Kragujevcu sa menadžmentom kompanije na čelu sa direktorom Silvijom Verneti koji je održan u Beogradu.

„Time su prekinute spekulacije o navodnom odlasku Fijata iz Kragujevca. Danas smo zvanično kao predstavnici radnika obavešteni da kompanija Fijat nastavlja da radi u Kragujevcu“, rekao je Marković.

Marković je rekao da nije bilo razgovora o uslovima pod kojima će ubuduće FCA poslovati u Srbiji jer će to, kako očekuje, biti tema za razgovor sa predstavnicima države koja u kompaniji ima vlasništvo od 33 odsto.

Sa sindikalcima menadžeri nisu razgovarali o eventualnom novom modelu vozila koji bi se proizvodio u Kragujevcu.

„Verujemo da će Fijat još dugo, dugo da radi u Kragujevcu, a nadamo se da ćemo imati i nove modele vozila…“, rekao je Marković i rekao da mu je posle današnjeg sastanka „pao kamen sa srca“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.