U trendu

Sindikat Nezavisnost u EPS-u: Elektroprivreda nema direktora, njome upravlja Vučić

Član Glavnog odbora Sindikata rudarstva i energetike „Nezavisnost“ u termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu Dragoslav Ljubičić rekao je danas da je direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) predsednik Srbije Aleksandar Vučić od kada je smenjen vršilac dužnosti direktora Milorad Grčić.

„Od kada je smenjen Grčić EPS nema direktora, izabranog na konkursu, pa se može smatrati da je direktor predsednik Srbije Aleksandar Vučić, zamenik premijerka Ana Brnabić, a zaduženi za bezbednost, pošto se sumnjalo da je havarija 12. decembtra prošle godine izazvana diverzijom, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić“, rekao je Ljubičić za Betu.

Dodao je da je neshvatljivo da, preduzećem koje vredi milionima evra, od 2017. godine, nezakonito četiri godine, upravljao Grčić, a sada ni formalno nema direktora, što je dokaz da se imovinom gradjana nesavesno upravlja i zbog čega je tužilaštvo davno trebalo da reaguje.

Ljubičić je rekao da je Grčić smešten u kancelariju koja je nekad bila u vlasništvu preduzeća „Kolubara“ i da je verovatno u EPS-u zadržan da bude „politički komesar“.

„U EPS-u sve liči na rasulo, nedavno je iz preduzeća Pro Tent dovedeno oko 140 radnika, zidara koji treba da izgrade objekat za odsumporavanje, a oni, iz nejasnih razloga, ne rade, već sede u menzi dok ne prodje radno vreme“, rekao je Ljubičić.

Bivši predsednik sindikata radnika EPS-a Milan Djordjević rekao je da „EPS-om niko ne upravlja, da se sam od sebe upravlja po inerciji“.

„Grčić je sam sebe rasporedio na radno mesto, i sedi, zajedno sa najbližim saradnicima, u kancelariji koja je izmeštena iz glavne zgrade EPS i nalazi se u blizini Hrama Svetog Save u Beogradu, a nekada je pripadala preduzeću Kolubara“, rekao je Djordjević.

On je rekao da se nadljudskim naporima obezbedjuje ugalj za rad Termoelektrane „Nikola Tesla“ u Obrenovcu jer na vreme nisu obezbedjene otkrivke uglja.

Djordjević je, kako je rekao, nakon što je nezakonito smenjen po nalogu Grčića i postavljeno novo rukovodstvo sindikata, tužio EPS i državu i na današnjem sudjenju advokat države je rekao da je spor stvar sindikata u EPS-u.

„Na sudjenju je konstatovano da se ne zna ko je predstavnik EPS i da bi do izbora novog direktora to trebalo da bude Grčić. Novo sudjenje je zakazano za maj“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar