U trendu

Sindikat Pošte 'Radnik': Dajemo podršku novom rukovodstvu

Sindikat Pošte Srbije „Radnik“ saopštio je danas da daje podršku sadašnjem rukovodstvu preduzeća, Nadzornom odboru i njegovom predsedniku Boriši Šarencu koji, kako su naveli, već dve godine pokušavaju da vrate ugled Pošti i dostojanstvo njenim radnicima.

Taj sindikat je naveo da je za poteškoće s kojima se to preduzeće suočava, a koje aktuelno rukovodstvo pokušava da otkloni, kriv bivši menadžment kompanije.

„Za nama je čitava decenija urušavanja poslovanja, forsiranje nestručnog kadara, neulaganje u obnovu sredstava za rad, propuštena prilika za digitalizaciju, nenamensko trošenje para, odlazak stručnog kadra, loš materijalni položaj radnika… Sve to zajedno dovelo je Poštu 2021. godine do ivice“, naveo je sindikat.

Istakli su da se poslednje dve godine dešavaju pozitivne promene u preduzeću, kao što su povećanje plata, digitalizacija, kupovanje novih vozila i uniformi posle 12 godina, uvođenje zdravstvenih pregleda radnika, osiguranje, ali i vraćanje pozicije Pošte na tržište.

„Pitamo se da li je dobro? Nije, mora i može, još bolje i više. Na tome insistiramo kod novog rukovodstva. Još nismo zadovoljni i niko ne može da računa na našu blanko podršku, ali pozdravljamo napore koji se ulažu i verujemo u iskrenu želju menadžmenta da svakim danom unapređuje sve aspekte poslovanja“, naveo je „Radnik“.

Dodali su da osim radnika Pošte i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izostaje podrška Vlade, kao i Kancelarije za IT koja je nastala iz Pošte.

„Kancelarija za IT izgleda kao da radi sama za sebe, jer projekti digitalizacije, osim ulaganja u njih, troška i gubitka za Poštu, nemaju dobit za državu. Ćerka firma, Banka Poštanska štedionica, otvaranjem filijala bez ikakve kontrole i plana, odmah do filijala Pošte, uz zapošljavanje novih kadrova (kada sve druge banke prelaze na digitalno bankarsvo), nanosi štetu i sebi i Pošti i još mnogo, mnogo, stvari za koje mislimo da su u suprotnosti sa interesima naše kuće, ali i države Srbije u celini“, naveo je sindikat.

Istakli su da, ukoliko se novo rukovodstvo bude u bilo kom trenutku ponašalo kao staro, radnici to neće tolerisati.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.