U trendu

Sindikat u Kragujevcu od spajanja FCA i PSA očekuje povećanje proizvodnje i plata

U Samostalnom sindikatu fabrike „Fijat Krajsler automobili Srbija“ (FCA), u kojoj se proizvodi „fiat 500L“, očekuju boljitak i pozitivne promene zbog spajanja grupacija FCA i Pežo-Sitroen-Opel (PSA) koje će danas, kako je saopšteno, biti formalno-pravno okončano.

Za agenciju Beta je predsednik sindikata FCA u Kragujevcu, Saša Djordjević, izjavio da spajanje dve velike setske kompanije u jednu još veću, takodje multinacionalnu, znači širenje tržišta za plasman proizvoda na više kontinenata.

„Radnici fabrike u Kragujevcu koja će biti deo te multinacionalne kompanije, očekuju povećanje proizvodnje, dolazak novog modela, veću uposlenost i veće plate“, rekao je Djordjević.

Po njegovim rečima, spajanje bi trebalo da donese i dolazak novih kooperanata i otvaranje fabrika u Kragujevcu, kao i drugde u Srbiji.

On je rekao, medjutim, da za sve novo treba vremena, da je spajanje dugotrajan proces. Sledi i promena naziva kompanije što će, kako smatra, takodje potrajati.

Spajanje grupacija FCA i PSA biće danas formalno-pravno okončano, što je najavljeno u zajedničkom saopštenju dostavljenom medijima.

Povodom formiranja nove kompanije, koja će se zvati „Stellantis“, u utorak, 19. januara na video-konferencija za medije govoriće glavni izvršni direktor te kompanije Karlos Tavares.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.