U trendu

Sindikati sa Udovički o platama u javnom sektoru

Sindikati očekuju da će sutra na sednici Socijalno-ekonomskog saveta i u razgovoru sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem o Nacrtu zakona o sistemu platama u javnom sektoru doći do rešenja koje je prihvatljivo za obe strane, izjavio je danas predsednik Sindikata zaposlenih u zdravstvu Zoran Savić.

On je agenciji Beta rekao da su sindikati danas razgovarali sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički o neusaglašenim pitanjima u zakonu i da još postoje dileme oko naknada za regres i topli obrok, člana koji predvidja različite osnovice za rad u jednicama lokalne samouprave i člana u kome se navodi da davanja iz budžeta budu u skladu s raspoloživom sredstvima.

Savić je rekao da je ostalo da se Ministarstvo državne uprave konsultuje sa Ministarstvom finansija o spornim pitanjima.

Reprezentativni sindikati javnog sektora, u okviru Saveza samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenih granskih sindikata „Nezavisnost“, zatražili su pre nekoliko dana hitan sastanak sa premijerom na kojem bi se razgovaralo o Nacrtu zakona o sistemu platama u državnom sektoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.