U trendu

Sindikati u Pozarevcu traze da EPS raspise konkurs za ugalj

POŽAREVAC – Sindikalne organizacije Saveza samostalnih sindikata i UGS „Nezavisnost“ u Požarevcu traže od EPS-a da raspiše konkurs za nabavku komadnog uglja, kako bi građani imali grejanje u svojim domovima.

Zbog toga, kako tvrde, u tom okrugu cveta nelegalno tržište, a ugalj se nudi po duplo većim cenama, saopštio je S S S S.

Sindikati zahtevaju od Vlade Srbije i resornih ministarstava da hitno reše taj problem, upozoravajući na to da bi razvoj ove situacije mogao da ima izuzetno loše posledice za najsiromašnije kategorije zaposlenih.

Sindikalne organizacije Saveza samostalnih sindikata za grad Požarevac i opštine braničevskog okruga i UGS Nezavisnost su, kako navode, u više navrata od avgusta dopisima ukazivali na ovaj problem.

Kako je navedeno, ranije zakazani sastanak s predstavnicima Ministarstva energetike je odložen.

U međuvremenu je, naglašavaju, došlo i do poskupljenja uglja od čak 133 odsto, ali da ni to nije doprinelo da konkurs bude raspisan i ugalj obezbeđen.

Sindikati ističu da za razliku od većine građana Braničevskog okruga, radnicima Termoelektrane Kostolac i onima koji se greju na gradsko centralno grejanje nije potreban konkurs za nabavku uglja.

„U Požarevcu i okrugu cveta crno tržište uglja i mi ne želimo da radnici budu žrtve neodgovornog ponašanja rukovodstva Elektroprivrede Srbije koja nečinjenjem stvara veliku nepravdu građanima, koji nemaju drugu alternativu kada je grejanje u pitanju“, ukazali su sindikati uz napomenu da je za sezonsko snabdevanje radnika potrebno izdvojiti svega jedan odsto dnevne proizvodnje uglja u TE Kostolac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar