U trendu

Skup o proizvodnji zelene energije 6. i 7. oktobra u NS

NOVI SAD – Treća investiciona konferencija SEE ENERGY Connect & Supply III biće održana 6. i 7. oktobra u Novom Sadu, a tema ovogodišnje konferencije biće proizvodnja zelene energije u cilju zaštite životne sredine i održiva upotreba biomase.

Organizatori, Nacionalna asocijacija za biomasu Serbio i GIZ DKTI na svom sajtu navode da je cilj ove konferencije upoznavanje sa aktuelnim poslovnim i zakonskim okruženjem i umrežavanje domaćih i međunarodnih kompanija uključenih u sektor obnovljivih izvora energije.
Na konferenciji će se razgovarati o stanju u sektoru obnovljivih izvora energije, novim perspektivama korišćenja, razvoju, realizaciji i održivosti energetskih projekata, inovacijama u poslovanju sa biomasom, smanjenju troškova u prikupljanju biomase, čistoj energiji i zaštiti životne sredine, daljinskom grejanju obnovljivim izvorima energije, privrednom okruženju te drvnoj biomasi i njenoj upotrebi.
Posebna pažnja biće data B2B sastancima, odnosno povezivanju renomiranih kompanija i međunarodnih institucija iz sektora obnovljivih izvora energije (OIE), kako bi se dodatno podstakao razvoj ovog sektora u jugoistočnoj Evropi i uspostavili novi poslovni kontakti između velikih kompanija, malih i srednjih preduzeća, te lokalnih poljoprivrednih proizvođača.
Kako navode organizatori, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa dostupnim podsticajima, kreditnim linijama i institucionalnom pomoći za realizaciju investicionih projekata u energetici, sa akcentom na analizu resursa, biomase i njenih ograničavajućih faktora.

Očekuje se da na konferenciji učestvuju kompanije iz Srbije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Mađarske, Nemačke, Rumunije, Slovačke, kao i predstavnici državnih i pokrajinskih institucija, opština, gradova, privrednih komora, asocijacija, investicionih i komercijalnih banaka.
Konferencija će se održati na dva načina i to uz fizičko prisustvo, koje podrazumeva poštovanje preventivnih mera, i onlajn.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.