Slađana Novaković međunarodnim projektima zemljama Balkana otvorila vrata evropskog tržišta

Projektima čiji je tvorac Slađana Novaković, predsednica udruženja „Ja volim Francusku“ i predstavnistva međunarodne unije regije Alzas u Srbiji, otvara zemljama Balkana vrata evropskog tržista.

Udruženje „Ja volim Francusku“ u poslednjih šest godina radi na jačanju privredne, turističke, ekonomske i interkulturalne saradnje između Srbije, zemalja Balkana i Francuske.

Predstavništvo najbogatije francuske regije ALzas, sa administrativnim centrom Strazburom u kome je sedište Evropskog parlamenta, otvoreno je u Srbiji u decembru 2022. 

„Naš cilj je najpre bio da uspostavimo mostove između Alzasa i Srbije, kroz raznovrsne međunarodne projekte u okviru promocije Alzasa i Srbije“, kazala je Slađana Novaković.

Navela je da je uspostavljana saradnja izmedju hotelijerskih srednjih škola i fakulteta za hotelijerstvo i turizam iz Srbije i zemalja zapadnog Balkana sa CEFPPA – evropski centar iz Strazburga za edukaciju i promociju stručnog usavršavanja u hotelskoj industriji, što će dati veliki doprinos na putu Srbije ka prvoj Michelin zvezdici koju dobijaju restorani sa najboljom kuhinjom.

Zainteresovani učenici i studenti se mogu prijaviti na mejl javolimfrancusku@gmail.com.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.