najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Sleteo Erbas A330, simbol ekonomskog oporavka Srbije

Na beogradski aerodrom Nikola Tesla danas je sleteo novi avion Er Srbije “Erbas A330”, koji će leteti izmedju Beograda i Njujorka.

Erbas A330 sa 254 sedišta najveći je avion u floti Er Srbije, a njegovom sletanju prisustvovali su generalni direktor Er Srbije Dane Kondić i predsednik nadzornog odbora Er Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Mali je kazao da je taj avion simbol ekonomskog oporavka Srbije koji će potvrditi da je Srbija dominantna zemlja u ovom delu Evrope.

“Od 11 zemalja samo Srbija ima ovaj let… Naš cilj je da privučemo veliki broj investitora u zemlju, a sve je to lakše kad imamo direktnu vezu sa Amerikom”, dodao je on.

Prema njegovim rečima, let od Beograda do Njujorka je “kruna” napora vlasti u Srbiji da od kompanije koja je bila na ivici bankrota “napravi” profitabilnu kompaniju.

“To sa Er Srbijom nije bilo lako… Ovo je najveći avion u regionu i Srbija treba da bude ponosna”, rekao je Mali i dodao da će u narednom periodu biti odlučeno kako će se avion zvati.

Avion je iznajmljen od Er Indije za pola miliona dolara mesečno, a može da primi 10 tona robe po letu.

Promotivna cena karata u nižoj sezoni je 440 evra za povratnu kartu dok je prvi direktan let za Njujork planiran je za 23. jun, a predvidjeno je pet letova nedeljno.
Ostale fotografije uz tekst

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike