U trendu

Smederevo dobilo sadnice drveća nabavljenih u akciji ĐOR

SMEDEREVO – Smederevo je treći grad u kojem su danas zasađene sadnice stabala u akciji ĐOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“.

Sadnja je najavljena na prošlogodišnjem Beogradskom sajmu automobila, a treće sađenje organizovano je u saradnji sa gradskim vlastima Smedereva, saopštio je ĐOR.

Stablo crvenolisnog javora simbolično su zasadili zajedno gradonačelnik Smedereva Jovan Beč i direktor Filijale Smederevo ĐOR-a Dragan Višekruna.

Iz ĐOR-a navode da je tom akcijom unapređena životna sredina u tri od 10 gradova odabranih na osnovu nekoliko hiljada glasova iz više od 188 gradova Srbije.

Pored Smedereva, Zrenjanina i Novog Sada, urbano pošumljavanje će se realizovati i u Beogradu, Subotici, Sremskoj Mitrovici, Vršcu, Užicu, Novom Pazaru i Tutinu u toku februara i marta 2023.

„Danas smo zvanično posadili jednu od dvadesetak sadnica crvenolisnog javora i raduje nas činjenica da je Smederevo treći grad u kom se sprovodi sadnja stabala nabavljenih u akciji ĐOR osiguranja. Naš grad, svake godine izdvaja značajna sredstva za očuvanje i unapređenje zelenila na javnim površinama, a akcije poput ove koju sprovodi kompanija ĐOR je značajna i veoma korisna“, rekao je gradonačelnik grada Smedereva Jovan Beč.

Paralelno sa ovom akcijom, Grad Smederevo će konkurisati za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta u 2023. godini.

Nadamo se da ćemo ove godine krenuti sa realizacijom projekta transfer stanice, uz značajnu podršku Ministarstva zaštite životne sredine, dodao je Beč.

Ovim povodom, direktor Filijale Smederevo ĐOR osiguranja, Dragan Višekruna je rekao da Smederevo dobija nova stabla u ulici Vuka Karadžića i da će njeni stanovnici imati lepšu okolinu i čistiji vazduh.

„Drago mi je što su baš u naš grad, među prvima, stigla mlada stabla nabavljena iz akcije ‘Za šumu u tvom kraju’ i što ĐOR-a pomaže da se očuva i unapredi životna sredina. Naša kompanija je sastavni deo života našeg grada, njegovih stanovnika, porodica i kompanija i ovo je potvrda da poverenje koje nam svi oni godinama ukazuju opravdavamo kako u pružanju visokog kvaliteta usluga u osiguranju, tako i u iskrenoj pažnji prema našoj zajednici“, naveo je Višekruna.

Akcija „Za šumu u tvom kraju“ upravo ukazuje na to da svako svojim aktivnostima može da učini naizgled mali doprinos čiji skup pravi razliku i daje značajan doprinos ukupnom razvoju društva.- rekao je on.

Pre Smedereva, u decembru 2022. godine, u Novom Sadu je zasađeno 50 stabala u Parku pored Železničke stanice i u Zrenjaninu u februaru 2023. 78 stabala u Karađorđevom parku.

Kao što je najavljeno, projekat „Za šumu u tvom kraju“ započeo je svoj novi ciklus u 2023. godini i podrazumeva, pored završetka akcije započete u 2022. godini i odvajanje sredstava od svake ugovorene ĐOR eko-polise za sadnju stabala u narednoj godini, navedeno je u saopštenju ĐOR-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.