Šnajder elektrik otvorio kanclariju i na Novom Beogradu

BEOGRAD – Globalni lider u oblasti digitalne transformacije pravljanja energijom i automatizacijom Šnajder elektirk (ŠE) i njegov deo SE DMS, sa više od 1.000 zaposlenih u Novom Sadu, otvorio je danas kancelariju i na Novom Beogradu.

„Šnajder elektrik, koji je najveći francuski investitor u Srbiji, dovodi nam visokotehnološke inovacije koje uspešno razvijamo. Glavni prioizovd Šnajder elektrik DMS je softver ADMS, koji je proglašen za najkvalitetniji i najbolji softverski proizvod na svetu posleđnih, sedam-osam godina“, rekao je direktor Šnajder elektirka za SCG Dejan Marković, kompanije koja posluje u 130 zemalja i zapošljava više od 140.000 ljudi.

Jedan od čelnika kompanije Aleksandar Galović podsetio je da Šnajder elektirk DMS razvija tehnološko rešenja za optimizaciju isporuke elektirčne energije, odnosno smanjenja gubitaka tokom isporuke.

Prema njegovim rečima, taj softver upravlja raspodelom energije, sprečava nestanke struje i smanjuje operativne troškove savremenih elektromreža.

„ADMS softver je u upotrebi u više od 80 elektroprivreda širom sveta i 170 kontrolnih centara, sa ukupno 400 miliona elektricnih potrošača“, rekao je Galović.

Direktor ŠE za SCG Marković je podsetio da je ta francuska kompanija, prisutna na srpskom tržištu kao predstavništvo od 1997. godine, a od 2002. kao D.O.O. i da permanentno raste i zapošljava stučnjake, čime doprinosi i ekonomiji Srbije.

Dodao je da od ŠE kroz partnerske mreže u Srbiji živi oko 3.000 porodica. Markvović je dodao da je danas u Beogradu otvoren prostor za još 40 zaposlenih. Njihov broj će, kako dodaje, biti povećan, ako se uzme u obzir ugovor potpisan sa fakultetima u okviru posete predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Direktorka HR službe Neda Lang rekla je da je cilj kompanije da zaposlenima stvori uslove da lakše naprave balans između poslovnog i privatnog dela života.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.