U trendu

Šnajder Elektrik prodaje poslovanje u Rusiji i Belorusiji

PARIZ – Francuski proizvođač električne opreme Šnajder Elektrik saopštio je danas da će prodati svoje poslovanje u Rusiji i Belorusiji lokalnom menadžmentu kompanije u tim zemljama.

Kao rezultat toga, Šnajder Elektrik će otpisati do 300 miliona evra (319,20 miliona dolara) neto knjigovodstvene vrednosti i izvršiti bezgotovinsko storniranje valutnih razlika u iznosu koji se procenjuje na 120 miliona evra, prenosi Rojters.

„Nastavljamo da se pridržavamo važećih sankcija i napredujemo s realizacijom plana za prenos naših operacija u Rusiji na naše lokalno rukovodstvo“, naveo je predsednik i izvršni direktor kompanije Žan Paskal Trikoar u saopštenju.

Ova grupacija je zapošljavala 3.500 ljudi u Rusiji i Belorusiji, a prihodi kompanije Šnajder Elektrik Rusija činili su 2,0 posto ukupnih prohoda francuske grupe.

Ruska novinska agencija Interfaks je kasno u utorak izvestila da će francuski proizvođač automobila Reno preneti 68 procenata udela koji drži u najvećem ruskom proizvođaču automobila Avtovazu na ruski naučni institut.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.