U trendu

Sportski savez i PKS zajedno za jaču vezu sporta i privrede

BEOGRAD – Sportski savez i Privredna komora Srbije zaključili su danas Protokol o saradnji sa ciljem još bolje saradnje kroz formiranja Saveta za sport, te na polju sportskog turizma i realizovanja zajedničkih proizvoda.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, asocijacija regionalnih i granskih saveza, Davor Štefanek posle potpisivanja rekao je da će boljim povezivanjem i većim razumevanjem kroz zajedničko savetodavno telo koristi imati sve članice.

Kao moguće rezultate saradnje on je najavio i dalji razvoj sportskog turizma, te da će sport omogućiti privredi bolje i jače promovisanje.

Direktor Centra za strateške analize PKS Mihailo Vesović ocenio je da je Protokol formalizacija dosadašnje i osnov za dalji razvoj saradnje privrede i sporta.

On je ocenio da Srbija ima značajan potencijal za razvoj sportskog turizma, i naveo da je to jedan od prostora saradnje sporta i privrede.

Istakao je značaj formiranja zajedničkog tela pri PKS kao mesta za dogovor sporta i privrede.

Dodao je da će rad tog tela omogućiti da privreda bolje iskoristi sportske događaje od čega će zatim i za sport biti više podrške.

Istakao je značaj podrške Ministarstva sporta ovakvoj saradnji, te dodao da je za nju neophodna i podrška velikog kapitala.

Kao jedan od ciljeva on je najavio i zajedničko formiranje sportskih proizvoda.

Vesović je prve rezultate danas potpisanog Protokola najavio za pola godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar