U trendu

Srbija i Kina zajedno rade na izgradnji industrijskog parka

BEOGRAD – Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Vladi Srbije i kineskoj kompaniji Ćina Road and Bridge Corporation (CRBC) izgradnju industrijskog parka na severnoj obali Dunava.

Kako je objavljeno na sajtu Komisije, zajedničko društvo će projektovati, izgraditi, finansirati, upravljati i održavati industrijski park.

Prihod društva biće ostvaren od davanja u zakup industrijskih postrojenja, skladišta, poslovnih zgrada i drugih objekata sagrađenih u vlasništvu društva zajednickog ulaganja, prodaje ili zakupa zemljišta u vlasništvu društva, naknade upravljanja imovinom i pružanja usluga, i ostalih usluga u skladu sa poslovnim planom.

Podnosioci prijave su naveli da ce se predložena transakcija odvijati u tri faze.

Prva faza je pocetak radova, druga faza odnosi se na proširenje
radova, dok se treća faza odnosi na budući razvoj parka.

Početak izgradnje zavisi od odobrenja planske i projektne dokumentacije i potrebnih pripremnih radova.

Vremenski okvir i sadržaji razvoja druge i treće faze nisu fiksirani i oni zavise od stvarnog izvršenja poslova na projektu, navodi se u odluci koja je doneta 14. avgusta ove godine, a objavljenoj na sajtu Komisije.

Projekat obuhvata tri glavna segmenta- međunarodni trgovinski centar, industrijski park i visoko-tehnološki park.

Trgovinski centar će činiti prostor za prodaju robe široke namene, logistički i centar za skladištenje robe, izložbeni centar i drugo.

Industrijski park će činiti radionice, magacini, administrativne zgrade, uslužni objekti, a visoko-tehnološki park će imati tehnološki inkubator, sopstvene uslužne objekte i administrativnu zgradu.

Ovaj posao sprovodi se na osnovu ugovora koji su 18. septembra 2018. godine potpisali ministar finansija Srbije Siniša Mali i predsedavajući CRBC-a Lu Šan.

CRBC u Srbiji radi na Koridoru 11, a izgradio je i most Zemun-Borča.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar