U trendu

Srbija i Slovačka unapređuju saradnju u oblasti energetike

BEOGRAD – Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovrala je danas sa potpredsednikom Vlade Slovačke i ministrom privrede Ričardom Sulikom o saradnji i zajedničkoj realizaciji projekat dve zemlje u oblasti energetike.

Mihajlovićeva je posle sastanka izrazila zadovoljstvo što je ugostila kolegu iz Slovačke i istakla da su se dogovorili da zajednički rade na konkrentnim projektima.

Napomenula je da je u pitanju saradnja u oblasti energetike, koja je u današnje vreme veoma važna u svetu.

Istakla je da je važno da naše dve prijateljske zemlje rade i da se dogovarau i razmenjuju iskustva, koje Slovačka već ima.

„Ali, isto tako da budemo podrška jedni drugima u budućem energetskom i privrednom razvoju. Mi ćemo se videti početkom novembra u Bratislavi, a do tada će naša ministarstva zajednički raditi i verujem da ćemo organizaovati naše kompanije da razmene svoja iskustva i da možda razmišljamo o nekim novim zajedničkim projektima koje slovačke kompanije mogu raditi u Srbiji i naše enegetske kompanije u Slovačkoj“, navela je Mihajlovićeva.

Ministar Sulik je rekao da dve zemlje imaju puno zajedničkih tema za saradnju, kao što su energetika i druge oblasti, poput evropskih integracija, gde Slovačka već ima puno iskustva i može da pomogne Srbiji.

„Drago mi je što je moja koleginica prihvatila poziv da učestvuje na mešovitoj konferenciji početkom novembra u Bratislavi“, dodao je Sulik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.