U trendu

„Srbija, otvorena kancelarija“- proizvod za digitalne nomade

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije (TOS) predstavila je novi turistički proizvod „Srbija, otvorena kancelarija“ (Serbia open office) namenjen putnicima koji žele da posao obavljaju duže van mesta stalnog boravka, a da slobodno vreme koriste za turištičke posete.

U saopštenju se navodi se da se u vreme pandemije povećao broj onih koji mogu da rade od kuće, kao i tražnja za destinacijama i objektima iz kojih se, uz pomoć brzog interneta, mogu obavljati redovne radne aktivnosti, a odmah posle tih obaveza uživati u lepotama prirode, aktivnom odmoru, gastronomiji, ili obilasku gradova, muzeja, galerija.

Direktorka TOS-a Marija Labović da je ovim proizvodom prepoznata prilika i trend u kome ljudi nisu toliko vezani za kancelariju i traže inspirativno i kvalitetno mesto odakle bi mogli da obaljaju posao.

Ona je naglasila da Srbija ima upravo taj potencijal da kroz svoju turističku ponudu može da zadovolji zahteve koje ima ova kategorija turista.

Akcenat u promociji ovog turističkog proizvoda biće stavljen prvenstveno na gradove Srbije, koji su pretrpeli najveće posledice po turistički promet usled pandemije, ali i na ovu vrstu odmora u ruralnim sredinama.

Iz TOS-a objašnjavaju da digitalni nomadi vole da putuju i menjaju destinacije, a da se ne jednoj zadržavaju u proseku mesec dana.

“ To vreme, pružaoci turističkih usluga u Srbiji treba da iskoriste da gostima ponude najkvalitetniju uslugu, uz maksimalnu garanciju zaštite od kovida. Uz to, da bi bili konkurentni kolegama iz mnogih evropskih zemalja koji pružaju sličnu uslugu, treba da gostima pomognu da što bolje upoznaju Srbiju i dožive najbolju avanturu“, navodi se u saopštenju..

Iskustva pokazuju da su za ovakav oblik putovanja naviše zainteresovani turisti iz Zapadne Evrope, SAD-a i Kanade, a u poslednje vreme sve više je interesovanja iz Rusije, Kine, Turske i zemalja regiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.