Sremski Karlovci među

opštinama s najvećom platom

SREMSKI KARLOVCI, 30. septembra (Tanjug) – Sremski Karlovci našli su se među deset gradova i opština s najvećom platom u Vojvodini, saopšteno je iz te opštine.

Prosečni lični dohodak u Sremskim Karlovcima premašio je 50.800 dinara, što, kako navode, Karlovce stavlja rame uz rame s Novim Sadom, Kovinom, Vršcem, Pančevom, Titelom i Sentom.

„Ono što posebno raduje jeste činjenica da je reč o platama iz realnog sektora. O zaradama koje je ostvarila naša lokalna privreda“, naveo je predsednik opštine Nenad Milenković.

Kako kaže, rezultati ga nisu iznenadili, jer se na nivou cele države vodi odgovorna politika i daje podsticaj lokalnim liderima da prate rad predsednika i vlade i ubrzano reašavaju probleme građana i privrede.

„Uspeh je veći, ako se zna da je kompletna srpska industrija, decenijama sistematski uništavana, a da su Sremski Karlovci vođeni bez ikakve ideje i cilja. Zato šesta pozicija, nije mali uspeh. Ali, imamo plan kako da budemo još bolji“, rekao je Milenković.

Prema njegovim rečima, cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine povećaju prihode lokalnog stanovništva.

Uskoro će se završiti izgradnja turističkog pristana, a u okviru projekta Novi Sad EPK 2021. uređuje se jezgro Sremskih Karlovaca što će povećati turističku posetu.

Milenković je najavio i da će uskoro početi izgradnja veleprodajnog objekta „Univerexport“, gde će biti zaposleno četrdeset Karlovčana, što će svakako doprineti smanjenju broja nezaposlenih sa teritorije ove opštine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.