Srpska delegacija od danas na sajmu u Sjamenu

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić predvodiće delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu za investicije i trgovinu „CIFIT 2019“ od 6. do 8. septembra 2019. godine u gradu Sjamenu, u kineskoj provinciji Fuđen.

Zvaničnu delegaciju Srbije, pored Ljajića, čine i ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i direktor Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić, saopšteno je iz Ljajićevog kabineta.

Na sajmu, na kome je Srbija počasni gost, u delegaciji su i brojni privrednici koji će prezentovati ekonomske potencijale Srbije.
Ljajić će u nedelju, 8. septembra otvoriti Srpski paviljon na kome će se predstaviti kompanije iz više različitih proizvodnih i uslužnih sektora čime se otvaraju mogućnosti za dalje unapređenje trgovinsko – ekonomske saradnje Srbije i Kine.
Takođe, 7. septembra on će govoriti na Kineskoj međunarodnoj konferenciji o industrijskim inovacijama i razvoju, a 8. septembra na Međunarodnom investicionom forumu 2019, kao i na brifingu posvećenom investicionoj klimi u Srbiji.

Ljajić će imati sastanke i sa zvaničnicima kineskih provincija Fuđen, Šanksi i Hainan, kao i susrete sa kineskim kompanijama iz oblasti IT.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.