Srpska delegacija u Parizu na razgovorima o BG metrou

BEOGRAD – Delegacija Srbije koja sutra putuje u Francusku razgovaraće sa predstavnicima kompanija Alstom i Ežis rejl, koje su angažovane na projektu izgradnje beogradskog metroa, a našoj delegaciji će biti predstavljena idejna rešenja za izgled vagona beogradskog metroa, saopštilo je Ministarstvo finansija.

U delegaciji će osim ministra finansija Siniše Malog biti i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor Beogradskog metroa i voza Stanko Kantar.
Tokom posete Parizu, ministar Mali će se sastati sa francuskim ministrom ekonomije i finansija Brunom L’Merom, ministrom za spoljnu trgovinu Frankom Riesterom i ministrom saobraćaja i energetike Žanom-Baptistom Žebarijem.
U saopštenju se podseća da su Vlada Srbije, Grad Beograd, kineska kompanija Pauer Čajna i francuske kompanije Alstom i Ežisrejl u januaru potpisali Memorandum o razumevanju za projekat Beogradski metro.

On predviđa saradnju potpisnica na projektu izgradnje metroa u Beogradu, kako bi bila izgrađena moderna, efikasna i pouzdana mreža.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.