U trendu

Srpske kompanije na sajmu hrane u Dubaiju od 13. februara

DUBAI – Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije peti put zaredom organizuju predstavljanje srpskih kompanija na najvećoj i najznačajnijoj specijalizovanoj izložbi prehrambene industrije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i regionu Golfskog zaliva Galfud koja će biti održana od 13. do 17. februara, najavila je Privredna komora.
Proizvodne i izvozne kapacitete predstaviće 15 srpskih kompanija, a posetioci sajma, potencijalni poslovni partneri, uvoznici i distributeri, moći će da se upoznaju sa širokim asortimanom najkvalitetnijih srpskih proizvoda.
Reč je o proizvodima od svežeg i prerađenog, smrznutog, pasterizovanog i konzervisanog voća i povrća, mlečnih proizvoda, smrznute i dimlJene ribe i morskih plodova, zatim proizvoda na bazi tartufa, ajvara, meda, supa, začina, čajeva, voćnih sokova, džemova, marmelada.
Galfud se održava na površini od 100.000 metara kvadratnih, a godišnje ga poseti više od 70.000 ljudi iz oko 100 zemalja.
Među posetiocima sajma je najviše kupaca, predstavnika maloprodajnih lanaca i uvoznika, pri čemu oko 60 odsto dolazi sa Srednjeg istoka, 20 odsto iz Azije, devet procenata iz Afrike, a nešto su manje zastupljeni posetioci iz Evrope i Amerike.
U okviru prezentacija poslovnih programa planirani su susreti proizvođača, izvoznika i distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih trgovinskih lanaca.
Srpske kompanije iz prehrambenog sektora će predstaviti proizvodne programe i izvozne potencijale u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena rezervisanoj za nacionalne paviljone.
Ove godine je registrovano 4.000 izlagača iz 120 zemalja sveta, a pored Srbije u okviru nacionalnih paviljona predstaviće se kompanije iz Italije, Francuske, Belgije, Nemačke, Rusije, Austrije, Španije, Holandije, Kipra, Grčke, Bugarske, Rumunije, Turske, Tunisa, Saudijske Arabije, SAD, Kanade, Brazila, Perua, Meksika, Indije, Egipta i Japana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar