Srpski biznismen Šaranović ipak kupac akcija Kraša

ZAGREB – Srpski biznismen Nebojša Šaranović, vlasnik kiparske grupacije Kappa Star Limited, kupio je pet odsto akcija kompanije Kraš, potvrđeno je u saopštenju zagrebačke kompanije.

„Deoničari kompanije Kappa Star Limited iz Nikozije na Kiparu obavestili su nas da je dostignut i pređen prag od pet odsto glašačkih prava u kompaniji Kraš d.o.o. Zagreb“, navodi se u saopštenju zagrebačke kompanije.

Šaranović to još nije zvanično potvrdio, a iz njegove službe za odnose sa medijima su za B92.net poručili da on „nema komentar“.

Kako su rekli, Šaranović za sada nema nameru da odgovara na pitanja u vezi s Krašom, niti da daje bilo kakve izjave.

Prodaja Kraša jedna je od najaktuelnijih tema ovih dana u regionu, a hrvatski mediji tvrdili su danima da se upravo ovaj biznismen krio iza računa banke preko koje su akcije kupljene.

Kraš je bio jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ, a njihovi slatkiši bili su omiljeni u svim njenim republikama.

Njihovi čuveni proizvodi su kiki bombone, čokoladice „životinjsko carstvo“, bajadere, čokolada „dorina“..

Portal Novac.hr podseća da su 2010. godine srpski mediji pisali kako je Kraš hteo da kupi fabriku slatkiša „Jafa Crvenka“ i da ih je Šaranović tada odbio.

Međutim, Kraš nikad nije poslao zvaničnu ponudu, a Šaranović je tada poručio da planira da širi svoju fabriku.

Šaranović je, kako prenose hrvatski mediji, poznat kao „kralj papira“ jer poseduje i tri fabrike papirnih proizvoda.

Kupovinom „Baninija“ 2017. godine jasno je stavio do znanja da svoje poslovanje širi i na konditorsku industriju, zaključuje taj portal.

(Tanjug)

Napišite komentar