U trendu

Srpski organski proizvođaci krajem jula na Sajmu u Nirnberg

BEOGRAD – Srpski proizvođači organske hrane predstaviće se od 26. do 29. jula na međunarodnom sajmu „BIOFAĆ“ u Nirnbergu u Nemačkoj, saopštila je danas Privredna komora Srbije (PKS).
PKS i Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnom asocijacijom Serbia Organica, organizuju nastup srpskih privrednika, u okviru nacionalnog štanda Srbije.
Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova PKS, rekla je da će se organski proizvođači Srbije, u okviru nacionalnog paviljona Srbije četvrti put predstaviti širokim asortimanom proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća, povrća, sušenih pečuraka do proizvoda od žitarica, organskih testenina, džemova i voćnih namaza od organskog voća.
Svoj proizvodni program predstaviće „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, „Drenovac“ iz Arilja, „Menex“ iz Kruševca, „Master food“ iz Užica, „ITN group“ i kompanija NISHA iz Beograda, „ES komerc iz Prijepolja, „Agro-bis“ iz Blaca i „Frutorga“ iz Prokuplja.
„BIOFAĆ“ predstavlja najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje.

Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja.
Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i PKS.
U Srbiji se organskom proizvodnjom bavi više od 7.000 proizvođača, a u poslednjih 10 godina izvoz je porastao više od 15 puta.
U odnosu na 2020. godinu, izvoz u prošloj godini porastao je za 53 odsto i iznosio je 57,4 miliona evra, dodaje se u saopštenju PKS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar