U trendu

Srpski startapi na investicionom skupu i takmicenju u Dubaiu

BEOGRAD – Najbolji startapi iz Srbije dobiće priliku da predstave svoje inovativne proizvode i usluge na globalnom investicionom skupu i startap takmičenju „AIM 2022“ koji će, od 29. do 31. marta, u okviru svetske izložbe „Expo2020“ u Dubaiju okupiti vodeće svetske predstavnike kapitala, investitore i preduzetnike.

Šansa za srpske startape da se predstave investitorima u Dubaiju, saopštio je Naučno-tehnološki park Beograd, koji je otvorio prijave za lokalno AIM Startup takmičenje.

Startapi mogu aplicirati do 7. februara.

Učešće startapa iz Srbije će omogućiti Naučno-tehnološki park Beograd u saradnji sa Annual Investment Meeting (AIM), vodećom investicionom platformom na Bliskom Istoku i u Severnoj Africi.

Na lokalnom takmičenju biće odabrano do pet startapa iz Srbije koji će dobiti mogućnost da se predstave globalnoj publici i investitorima u UAE.

Najboljem među pet odabranih startapa (lokalnom pobedniku) biće obezbeđen i direktan plasman u globalno finale AIM Startup 2022. takmičenja, dok će preostala četiri startapa dobiti priliku da učestvuju u „pitć takmičenju“ i bore se za kvalifikaciju u veliko finale.

Prijave su otvorene na linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeD3LM0LQ9ot9awvmT8Gcn7s1_sepU9DgxExWulVT_khjMfOw/viewform> .

Jedanaesti investicioni skup The Annual Investment Meeting, kako je navedeno, izvanredna je prilika za sve startape koji nastoje da prikupe kapital, uvećaju globalnu vidljivost, prošire se na nova tržišta i uspostave nove poslovne kontakte.

Događaj je hibridnog tipa. Kotizacije su obezbeđene za svih pet kompanija, a troškovi puta obezbeđeni su za tri najbolje rangirana startapa.

U zavisnosti od epidemiološke situacije, startapi mogu učestvovati i online.

Pravo učešća na lokalnom takmičenju imaju startap kompanije sa do 50 zaposlenih, u većinskom srpskom vlasništvu, koje su u dosadašnjem razvoju prikupile finansiranje od najmanje 50.000 evra i nisu starije od 10 godina.

Kriterijumi po kojima će se ocenjivati su: iskustvo i ekspertiza tima, tržište i biznis model, dosadašnji razultati i planovi, industrija u kojoj startap posluje, „pitć deck“ i značaj učešća na AIM događaju za dalji razvoj startapa.

Annual Investment Meeting (AIM) je inicijativa Ministarstva ekonomije UAE pod pokroviteljstvom šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, potpredsednika i premijera UAE i vladara Dubaija, koja je do sada okupila više od 124.000 posetilaca, oko 3.500 izlagača i suizlagača kao i preko 1.800 govornika iz 160 zemalja sveta.

Tema ovogodišnjeg izdanja je „Ulaganje u održive inovacije za uspešnu budućnost“, a AIM 2022 će još jednom biti mesto susreta korporativnih lidera, privrednika, regionalnih i međunarodnih investitora, preduzetnika, te vodećih akademskih i investicionih stručnjaka, visokih vladinih zvaničnika i donosioca odluka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.