U trendu

Srpski tim programera osvojio regionalnu nagradu

BEOGRAD – Srpski tim programera iz kompanije Ipification osvojio je prvo mesto na regionalnom takmičenju „Elevator Lab“ kao startap sa najinovativnijim rešenjem iz oblasti finansijskih tehnologija, saopšteno je danas.

Kao najbolji startap Ipification je dobio mogućnost da integriše svoje rešenje unutar Rajfajzen bank Sistema u regionu i da predstavi svoje inovativno rešenje na međunarodnom „Elevator Lab Demo Day“ u martu/aprilu 2021. godine.

Prethodno je srpski tim programera osvojio prvo mesta na Elevator Lab takmičenju za Srbiju i osvajio nagradu od 5.000 evra.

Izvršni direktor Ipification Stefan Kostić izrazio je zadovoljstvo što je prepoznat veliki trud i rad na razvoju rešenja koji će umnogome olakšati i dodatno unaprediti mobilno bankarstvo banaka uz potpunu bezbednost podataka klijenata.

Naveo je da je Ipification napredno i najbezbednije rešenje prilikom registrovanja, prijavljivanja i verifikacije transakcija.

„Proces verifikacije broja telefona se vrši jednim klikom, bez čekanja na lozinku ili SMS. Najsavremenija tehnologija omogućava očuvanje privatnosi mobilnog korisnika i u skladu je sa svim regulativama EU i šire“, rekao je Kostić.

On je dodao da je ova nagrada podsticaj za mladi srpski tim da nastavi da inovira i doprinese razvoju tržišta u Srbiji i širom Evrope.

Na regionalnom takmičenju pored srpskog predstavnika, učestvovali su i startapi iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a takmičenje je bilo otvoreno i za startape iz Crne Gore i Slovenije.

Nagradu za najbolji startap sa inovativnom idejom i rešenjem u oblasti finansijskih tehnologija dodeljuje stručni žiri koji čine menadžeri Rajfajzen banke i uspešni regionalni preduzetnici i investitori.

Regionalno „Elevator Lab ćallenge 2020“ sprovodi Rajfajzen banka uz podršku organizacija Startit.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.