U trendu

ŠŠ: Radnici imaju pravo na dostojanstvene zarade i uslove

BEOGRAD – Savez samostalnih sindikata Srbije (ŠŠ) poručio je danas uoči Praznika rada, 1. maja, da se da u Srbiji moraju poštovati Ustav, zakoni, radnička i sindikalna prava, pravo radnika na dostojanstvene zarade i uslove rada.

To se navodi u proglasu koji će biti pročitan u nedelju na prvomajskom protestu koji će biti održan u Leskovcu ispred fabrike Jura, najavljeno je iz ŠŠ.

U proglasu se između ostalog radnicima poručuje da nisu sami i da je najveća sindikalna centrala uz njih.
„Snažno, organizovano, svim pravnim i drugim sredstvima, bićemo uz vas, kako bi se, glasno i jasno čulo da radnici u Srbiji nisu robovi, da ne dozvoljavamo eksploataciju i diskriminaciju“, navodi se u saopštenju ŠŠ.

Dodaje se da će radnici Srbije poštovati poslodavce i političke elite isto koliko i oni njih, te da će interes za pristojnom platom ceniti „ni više ni manje od interesa za profitom i stabilnom ekonomijom“.
U proglasu ŠŠ se takođe ističe da će radnici Srbije iznad svega poštovati svoju radničku i sindikalnu istoriju i da će sadašnje generacije nastaviti da idu putem prethodnih tj. da će se slobodno, dobrovoljno i hrabro se udruživati i organizovati sindikate te da dozvolu za taj put neće tražiti ni od koga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.