U trendu

SSP Beograd: Vlast uvela Beograđanima da plate penale za raskid ugovora sa Kentkart i naknadu …

Beogradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) da je raskidom ugovora sa kompanijom Kentkart koja prodaje i kontroliše karte za javni prevoz u Beogradu, i najavljenom tužbom te kompanije, vlast u Beogradu uvela Beograđanima trošak da plate ne samo penale za raskid nego i naknadu pune štete.

Predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović u saopštenju je kazala da je gradonačelnik Aleksandar Šapić od kada je došao na čelo gradske uprave pokušavao da „napravi privid“ da će raskinuti ugovor s Kentkartom.

Po njenim rečima, SSP je na sednici gradskog parlamenta upozorila da raskid ugovora bez roka i jasnih uslova ne može da se izglasa, ali je SNS to ipak izglasao.

„Posledica ovakve tužbe može da bude da ne samo da nije raskinut ugovor, nego se postavlja i pitanje preuzimanja softvera, kako će teći naplata karata u Beogradu i da li će ovo još dodatno da parališe GSP“, navela je ona.

Turska kompanija Kentkart Global, koja je za Gradsko saobraćajno preduzeće Beograd naplaćivala i kontrolisala karte, najavila je danas da će pokrenuti sudski spor protiv države Srbije, kao garanta zaštite stranih investicija, zbog odluke Grada Beograd da raskine ugovor o javno-privatnom partnerstvu sa tom firmom 11 godina pre njegovog isteka.

Kompanija Kentkart je u saopštenju istakla da je republičkim organima uputila obaveštenje o nameri pokretanja spora protiv Srbije, navodeći da je odbila da prihvati predlog sporazumnog raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu, nakon čega je došlo do „eskalacije neslaganja do razmere sukoba“ koji joj je onemogućio da u potpunosti ispunjava svoje ugovorene obaveze.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar