U trendu

SSP: Hoće li GSP za kredit od 38 milijardi dinara založiti celu imovinu ili će garanciju dati Grad

Potpredsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac upitala je danas da li će Gradsko saobraćajno preduzeće (GSP) Beograd, koje je u gubicima, založiti za kredit od 38 milijardi dinara celu imovinu ili će garanciju dati Grad čiji je budžet u problemu i traži pomoć Republike.

„GSP uzima kredit od 38 milijardi dinara. Koja banka i pod kojim uslovima će firmi koja je u gubicima, dati kredit od 38 milijardi dinara“, upitala je Gođevac, a saopštila ta stranka.

Dodala je da će „ovakvo poslovanje i rukovođenje kadrova Srpske napredne stranke (SNS) zabiti ekser u poslovanje ovog društva i odvući ga u stečaj“.Ona je rekla da će se uzeti kredit da bi „gradonačelnik  Alekdandar Šapić i SNS jurišnici paradirali kako će kupiti nova vozila“.

„Gde idu pare Beograđana ako je budžet 1,6 milijardi evra, a GSP mora da zajmi 38 milijardi dinara? Dodatno, sve moguće reforme koje je Šapić uveo u javni prevoz su dovele do toga da je prihod od prodaje karata u gradskom prevozu u Beogradu bio oko 230 miliona dinara mesečno, što je za 330 miliona dinara manja zarada nego što je bila u prethodnom sistemu“, rekla je Gođevac. Dodala je da je „evidentno da je Šapićev sistem naplate propao kao i njegov plan da se iz povećane cene karata kupuju nova vozila“.

Istakla je da ako „ova vlast ne ode i ne prestane da odlučuje u Beogradu, od njega neće ostati ništa“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar