U trendu

SSP pita Bastu: Kako će Beogradske elektrane da obezbede grejanje za narednu zimu

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) pozvao je danas direktora JKP „Beogradske elektrane“ Radeta Bastu da odgovori kako će Beogradske elektrane da obezbede grejanje za Beogradjane za narednu zimu.

„Basta ne samo da se bavi pitanjima o kojima realno nema nikakvo znanje, nego ni ne radi svoj posao kao direktor Beogradskih elektrana, za koji isto nije nimalo kvalifikovan“, navela je SSP, reagujući na Bastin intervju u Novom magazinu.

„Da li je tačno da u rezervoarima ovog preduzeća nema uopšte mazuta, a znamo da se ne sme ući u grejnu sezonu bez 100.000 tona ako postoji opasnost od smanjene isporuke gasa? Kada planirate da kupite i uvezete mazut i od koga, kada znamo da se grejna sezona priprema u maju ili najkasnije junu, a danas je već 8. jul?“, upitala je SSP.

Takodje i „da li su pripremljeni rezervoari za prihvat mazuta, da li su izvršeni potrebni remonti?“.

Basta je, u intervjuu, rekao da je „nuklearna energija jedini način da se postigne energetska efikasnost i energetska stabilnost u Srbiji“, kao i da „poziva američke kompanije TeraPauer (TerraPower) i Ekselon Korporejšen (Exelon Corporation) da grade prvu nuklearnu elektranu u Srbiji“.

Basta odgovorio SSP-u: Beogradske elektrane potpuno spremno dočekuju zimu

Javno komunalno preduzeće „Beogradske elektrane“ saopštilo je danas da će upotpunosti spremno dočekati narednu grejnu sezonu 2022-2023, navodeći da se „sprovode sve neophodne tehničko tehnološke aktivnosti kako bismo i ove, kao i svih prethodnih godina, imali uspešan start grejne sezone“.

„‘Beogradske elektrane’ će tehnički biti spremne da zagrevaju više od 300.000 stanova i više od četiri miliona metara kvadratnih poslovnog prostora“, navedeno je u saopštenju kao odgovor Stranci slobode i pravde (SSP).

Kako je poručeno, „one koji pokušavaju da obesmisle rad svih zaposlenih u ‘Beogradskim elektranama“’, samo želimo da podsetimo da je u vreme njihovog gazdovanja u Beogradu uvek bilo sporno pitanje odluke o početku grejne sezone, kao i pitanje u vezi sa povećanjem cene grejanja za 20 odsto“.

SSP je prethodno, danas, pozvao direktora JKP „Beogradske elektrane“ Radeta Bastu da odgovori kako će to preduzeće da obezbedi grejanje za Beogradjane za narednu zimu i postavio mu više pitanja.

Izmedju ostalog, „da li je tačno da u rezervoarima ovog preduzeća nema uopšte mazuta, a znamo da se ne sme ući u grejnu sezonu bez 100.000 tona ako postoji opasnost od smanjene isporuke gasa?“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar