Šta donose novi zakoni o računovodstvu i reviziji

BEOGRAD – Novi zakoni o računovodstvu i reviziji koji će biti na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije zakazane za 2. oktobar trebalo bi da omoguće unapređenje sistema korporativnog finansijskog izveštavanja u Srbiji, kao i usklađivanje sa evropskim propisima, ukazuju nadležni i stručnjaci.

Nadležni su u prethodnom periodu ukazivali da je prvi razlog donošenja zakona unapređenje kvaliteta korporativnog finansijskog izveštavanja i jačanje poverenja u finansijske i revizorske izveštaje, zatim usklađivanje sa zahtevima novih propisa EU i ispunjavanje jednog od merila za zatvaranje poglavlja 6, kao i otklanjanje uočenih nedostataka u postojećim rešenjima.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Ima li šanse da Vlada i Ministarstvo finansija konačno sastave završni račun budžeta Srbije? Ova vlada se evo već dve godine muči i ne daje nikakvo obrazloženje za neispunjavanje svoje zakonske obaveze. Po našim propisima, ako preduzeće ne podnese završni račun dve godine ide u likvidaciju. Dakle, vreme je da nesposobni prepuste mesto ljudima koji znaju…

Napišite komentar