U trendu

Stamatović: Režimski tajkuni uništavaju energetski sistem Srbije

Stanovnici jednog dela zapadne Srbije nemaju uredno snabdevanje strujom zbog urušavanja kompletnog energetskog sistema Srbije i neodgovornosti Ministarstva rudarstva i energetike i Elektroprivrede Srbije (EPS), izjavio je danas predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović.

On je u saopštenju naveo da se u elektromrežu u selima u Dragačevu, Ivanjici, Bajinoj Bašti, Novoj Varoši i Prijepolju decenijama nije ulagalo iako su meštani bili voljni da pomognu i učestvuju u radovima.

„Nedopustivo je da se na čelu pojedinih lokalnih elekrodistibucija, za čiji rad je odgovoran EPS, nalaze ‘politikanti na proputovanju’, koji nisu zainteresovani za rešavanje osnovnih životnih potreba ljudi“, ocenio je Stamatović.

Kako je dodao, „nezamislivo da se, pri iole ozbiljnijem vetru i u vreme padavina, dešavaju prekidi u snabdevanju strujom, kao i da je celokupna infrastruktura nefunkcionalna i nebezbedna, čime se dodatno ugrožava život ljudi i njihove imovine“.

„Očigledno je da Vučićev režim brine samo o sopstvenom interesu, ulaganju u privatni energetski sistem i izgradnju mini hidrocentrala i vetroparkova, čiji su vlasnici kontroverzni biznismeni i kompanije bliske lično predsedniku Republike“, kazao je Stamatović.

O tome, prema njegovim rečima, „svedoči i pokušaj otvaranja hidrocentrale na Limu u Priboju, gde su ogorčeni i nezadovoljni gradjani jasno poručili da ne žele izgradnju privatne centrale, ne samo zbog zagadjenja i uništavanja vodenog toka reke već i zbog činjenice da imaju odlično snabdevanje električnom energijom iz postojeće hidrocentrale Potpeć“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.