U trendu

Štand Kancelarije za KiM na 44. Međunarodnom sajmu turizma

BEOGRAD – Na 44. Međunarodnom sajmu turizma, u hali 4 Beogradskog sajma, pod sloganom „Doživi Kosovo i Metohiju“ i ove godine biće predstavljen turistički potencijal južne srpske pokrajine, saopštila je danas Kancelarija za KiM.

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju od sutra do 26. februara, kulturno blago Kosova i Metohije, manastire Eparhije raško-prizrenske i kosovsko-metohijske, banjski i planinski turizam, gastronomske specijalitete, kvalitetna vina, sportska dostignuća, privredne potencijale i prirodna bogatstva pokrajine, predstaviće opštine Zubin Potok, Kosovska Mitrovica, Zvečan, Orahovac, Štrpce, Leposavić i Grad Priština i Kosovsko Pomoravlje (Gnjilane, Novo Brdo, K. Kamenica i Vitina).

Takođe, na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju, tokom subote i nedelje, 25. i 26. februara biće predstavljene porodične vinarije – Vinarija Antić iz Orahovca, Vinarija Brkić iz Velike Hoče, Vinarija Đuričić iz Velike Hoče, Vinarija, Manitašević iz Velike Hoče, Vinica Lukić iz Velike Hoče, Vinica Petrović iz Velike Hoče, Vinarija Micić iz Velike Hoče, kao i Mali podrum Jevremović iz Leposavića.

Pored brojnih sadržaja u vidu prezentacija turističkih destinacija Kosova i Metohije, posetioci će na štandu Kancelarije za KiM moći da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu i degustaciji domaćih proizvoda i vina sa Kosova i Metohije, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar