U trendu

Štrajk pilota Britiš Ervejza, otkazano 1.600 letova

LONDON – Oko 1.600 letova Britiš Ervejza (BA) planiranih za period između nedelje, 8. septembra uveče, i četvrtka, 12. septembra ujutru, otkazano je zbog dvodnevnog štrajka većine pilota BA.

Velika većina letova BA na londonskim aerodromima Hitrou i Getvik planiranih za 9. i 10. septembar je otkazana. To znači da je otkazano oko 1.600 letova, a 240.000 putnika pogođeno ovim štrajkom.

Avio-kompanija nudi pilotima povećanje plata u iznosu od 11,5 odsto u toku tri godine, što opisuje kao „ugovor koji su već prihvatili članovi sindikata Junajt i GMB, koji predstavljaju 90 odsto osoblja BA, za koji smatramo da je fer“, prenosi „Independent“.

Udruženje pilota britanske aviokompanije (Balpa) ne misli da je to dovoljno dobro, i insistira da bi kapetani i prvi oficiri trebalo da dobiju, u proseku, dodatnih 1.050 funti svake godine.

Generalni sekretar sindikata, Brajan Straton tvrdi da, ako bi javnost razumela finansijske žrtve koje su piloti napravili u godinama kada je BA slabije poslovao, uključujući smanjenje plata, mogla bi da uvidi da njihovi zahtevi nisu nerazumni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.