U trendu

Super Bake i Between pobednici konkursa ČIFS-a

BEOGRAD – Startap projekti „Super Bake“ i „Between“, pobednici su konkursa besplatne mentorske podrške za startapove i preduzeća koja su osnovana pre najviše godinu dana.

Francusko-srpska privredna komora (ČIFS) je drugu godinu zaredom realizovala konkurs Startap akcelerator, program besplatne mentorske podrške i oni će narednih godinu dana uživati podršku Komore.

Komora je u okviru konkursa za Startap akcelerator primila 20 prijava od kojih je četiri ušlo u uži krug.

Nakon prezentacije pred članovima Upravnog odbora, izabrana su dva projekta: Super Bake, inicijativa socijalnog preduzetništva kojom penzionerke, odnosno bake, pripremaju domaće kolače, i Between, sistem za brzo i jednostavno finansiranje faktura malih i srednjih preduzeća.

Pobednici startap akceleratora osvojili su jednogodišnji program besplatne mentorske podrške članova Upravnog odbora Komore kada je reč o svim aspektima poslovanja od pravnih, marketinških, finansijskih do projektnih poslova, a u cilju daljeg razvoja njihovog biznisa.

Članovi Upravnog odbora, direktori i menadžeri najvećih francuskih kompanija koje posluju u Srbiji će svojim iskustvom, kontaktima i idejama pomoći startapovima da razviju biznis, saopštila je ČIFS.

„Takođe, pobednici stiču pravo na članstvo u Komori i time uvećavaju svoju vidljivost i proširuju mrežu kontakata“.

Francusko-srpska privredna komora pokrenula je ovaj program sa ciljem da podrži preduzetništvo i doprinese razvoju startapova, a samim tim ona prenosi i najbolje francuske poslovne prakse, kažu u Komori i dodaju da je podrška startapovima upravo je jedan od prioriteta ekonomske politike u Francuskoj.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.