U trendu

Supernova: Ponuda Telekoma je već poslata Junajtedu

Kablovski operator Supernova danas je saopštio da je Telekom Srbije, u čijem je sastavu, dostavio ponudu Junajted (United) grupi još u toku pregovora o saradnji.

„Junajted grupa poseže za najbanalnijim potezima u cilju skretanja pažnje sa istine na laži. Ponudu za saradnju sa Telekomom Srbija dobili su pisanim putem tokom pregovora, o čemu smo javnost istinito informisali. Isto to ćemo učiniti i čim stigne njihov odgovor u vidu ponude i predloga ugovora za emitovanje svih kanala uključujući Sport klub, Nove S, Nove Sport i N1“, navodi se u saopštenju Supernove.

Dodaje se da su kablovski operatori u okviru brenda Supernova prihvatili ponudu Juanjteda za ugovor vredan 20 miliona evra, ali da „nisu mogli da prihvate stavke koje predstavljaju grubo kršenje zakona i deljenje teritorije i korisnika“.

Junajted grupa danas je pozvala kompaniju Telekom Srbija da pregovaranju o emitovanju programa N1 i navela da oni ne mogu da pregovaraju sa Supernovom jer je to „fantomska firma“.

„Podržavamo Supernovu da posle poslednjeg poziva prestane da nam nudi nepostojeću saradnju, jer nijedan ugovor sa njima ne bi bio legalan. Upravo zbog činjenice da nisu registrovani kao pravno lice, narugali su se pre svega svojim korisnicima. Ponašaju se kao operater, a oni su registrovani samo kao žig“, objavila je Junajted grupa.

U odgovoru je Supernova navela da „nije bila fantomska firma“ kada je od nje Junajted „za godinu dana uzeo više od 4.000.000 evra, a nezakonitom ponudom zahtevao novih 20.000.000 evra“.

Na kanalima Supernove od 17. januara ne emituju se programi Junajted medije – Sport klub, Nova S, Nova Sport i N1.

Supernova, brend nastao spajanjem kablovskih operatora Kopernikus, Radijus vektor i AVcom, koji je od aprila prošle godine u sastavu Telekom Srbija grupe, tvrdi da je dobio ponudu za emitovanje programa Junajteda sa lošijim uslovima nego što su imali kablovski operatori koji su u njenom sastavu. Junajted ukazuje da je ponudio iste uslove i da država pomaže Telekomu Srbija da u „naravnopravnoj tržišnoj utakmici“ stekne monopol.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.