U trendu

Surčinski deo obilaznice do kraja godine, do maja i B. Potok

BEOGRAD – Deo obilaznice oko Beograda kod Surčina biće završen do kraja godine ukoliko vremenske prilike to dozvole, rekao je danas direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

On je za TV Pink naveo da je to deonica od osam kilometara sa šest traka koja će značiti u povezivanju na oblizanicu, a rasteretiće i autoput koji prolazi kroz Beograd.

Završetak cele obilaznice, odnosno poslednje deonice od Straževice do Bubanj Potoka Drobnjak je najavio do kraja maja sledeće godine.

Rekao je da Putevi Srbije grade deonicu Moravskog koridora od Pakovraće do Požege gde je najkompleksnija izgradnja na trasi od osam kilometara između dva tunela kroz kanjon gde je 12 mostova i po tri nadvožnjaka i potporna zida.

Istakao je i da se radi 50 kilometara rehabilitacije autoputa od Aleksinca do Pojata što će, kako je najavio, biti završeno do nove godine.

Drobnjak je istakao da su Putevi Srbije spremni za zimsku službu koju obavljaju na 14.900 kilometara puta, i podsetio da po izvršenju svojih prioriteta zimi pomognu i lokalnim samoupravama koje imaju problema sa padavinama kao što su Tutin, Ivanjica, Sjenica i Novi Pazar.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar