U trendu

Sutra se završava spajanje grupacija FCA i PSA

MILANO/PARIZ – Spajanje grupacija Fijat Krajsler (FCA) i PeÅŸo-Sitroen-Opel (PSA) biće sutra formalno-pravno okončano, najavile su danas dve kompanije u zajedničkom saopÅ¡tenju dostavljenom Tanjugu.

Tim povodom u utorak, 19. januara, biće odrÅŸana digitalna konferencija za medije kojom će biti proslavljeno formiranje nove kompanije Stellantis.

Na konferenciji će govoriti glavni izvršni direktor kompanije Stellantis Karlos Tavares.

Pre toga, 18. januara, počeće trgovina običnim akcijama kompanije Stellantis na berzi Euronext u Parizu i berzi Mercato Telematico Azionario u Milanu.

Takođe, 19. januara počinje trgovina običnim akcijama kompanije Stellantis i na Njujorškoj berzi (NYSE), navedeno je u saopšstenju.

Podsećanja radi, akcionari FCA i PSA su 4. januara rekli „da“ spajanju, čime se rađa četvrta najveća svetska automobilska grupacija.

Fijat Krajsler i Peşo-Sitroen-Opel su prošle godine odlučili da udruşe snage kako bi se lakše izborili s izazovima u autoindustriji, kao što su troškovi finansiranja tehnologija za proizvodnju ekološki čistijih vozila i trşišna kriza izazvana globalnom pandemijom.

Kompanija Stelantis će, između ostalih, posedovati brendove Fijat, DÅœip, DodÅŸ, Ram i Maserati, kao i PeÅŸo, Opel i DS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.