U trendu

Svaka treća vetrenjača proizvede se u Srbiji

Simensova fabrika vetrogeneratora je i u ovoj godini zabeležila porast broja porudžbina generatora za vetrenjače zbog potražnje na svetskom tržištu. To je kompaniji Siemens u Srbiji omogućilo poziciju jednog od top pet izvoznika, rečeno je na svečanosti u Subotici.

Fabrika vetrogeneratora u Subotici dala je značajan doprinos dobrim poslovnim rezultatima čitave kompanije Simens Srbija, ocenjeno je na tradicionalnom druženju rukovodstva te kompanije sa novinarima,

U 2015. godini zabeležen je i porast broja porudžbina generatora za vetrenjače usled potražnje na svetskom tržištu, zahvaljujući čemu je došlo do povećanja obima poslovanja i povećanja broja zaposlenih.

„Fabrika u Subotici je jedna od najvećih u čitavom Siemens sistemu i predstavlja pravi primer uspešne proizvodnje u našoj zemlji“, ocenio je direktor kompanije Simens Srbija Udo Ajhlinger.

Kompanija trenutno upošljava oko 1.500 ljudi, a od jula do decembra zaposleno je 309 novih radnika u toj subotičkoj fabrici, u kojoj trenutno rade 1.322 radnika.

„Fabrika vetrogeneratora ove godine je kompaniji Siemens u Srbiji omogućila poziciju jednog od top pet izvoznika. Svaka treća vetrenjača u Evropi ima generator koji je proizveden u Subotici, dok je do sada u fabrici proizvedeno više od 18.000 generatora za vetroelektrane“, poručeno je na svečanosti fabrike koja 12 godina posluje u Srbiji, prenose beogradski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.