Švedska kompanija zakupila prostor u Paraćinu

Švedska kompanija „Rimaster elektrosistem AB“ i Opština Paraćin su danas potpisale ugovor o zakupu proizvodno-poslovnog prostora u Industrijskoj zoni Paraćina, uz zapošljavanje 1.000 radnika u nekoliko faza.

„Rimaster“ proizvodi električne sisteme, kablovske setove za specijalna vozila i za teške gradjevinske mašine.

Ugovor su potpisali Tomas Stalnert, direktor „Rimastera“ koji u Paraćinu već zapošljava stotinak radnika, i predsednik Opštine Saša Paunović.
Planirano je da „Rimaster“ polovinom maja predje iz sadašnje, iznajmljene hale, u novi objekat površine 3.000 kvadratnih metara u Industrijskom parku u Industrijskoj zoni „Zmič“, čija je izgradnja nedavno počela.

Opština Paraćin je investitor, a vrednost radova je oko dva miliona evra.

„Planiramo da dugo radimo u Srbiji i zato je ovaj novi objekat veoma bitan za nas. Nadam se da ćemo nastaviti sa povećanjem proizvodnje“, rekao je direktor „Rimastera“ Tomas Stalnert.

Predsednik Opštine Paunović je rekao da očekuje da se deo investicije vrati kroz zakup, ali da je važnije što će veliki broj Paraćinaca raditi u toj kompaniji.

„Ako se ostvare planovi ‘Rimastera’, a verujem da hoće, ova kompanija postaće najveći poslodavac u Paraćinu i jedan od većih na teritoriji Pomoravlja“, kazao je predsednik Opštine.

Dodao je da je od 2013. godine do sada, 80 malih i srednjih preduzeća dobilo gradjevinske dozvole za izgradnju 103 objekta ukupne površine 76.000 kvadratnih metara u Paraćinu.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Paraćin. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine.

 

 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.