U trendu

SWG: Javni poziv za podršku aktivnostima „ljudi-ljudima“

BEOGRAD – Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi (JIE) raspisala je javni Poziv za podršku manifestacijama „ljudi – ljudima“ (P2P) u okviru projekta „Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima JIE kroz razvoj lanca vrednosti“.

Javni poziv, koji je raspisan u partnerstvu s Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), biće otvoren do 19. aprila 2019. godine do 17:00 sati, a mogu da se prijave sve zainteresovane strane iz javnog, privatnog i civilnog sektora.

Manifestacija „ljudi-ljudima“ predstavlja alat za umrežavanje i jačanje saradnje, promociju prekograničnih regiona i njihove kulture, tradicije i prirodne baštine i doprinosi ekonomskom razvoju kroz razvoj proizvoda i usluga u okviru odabranih lanaca vrednosti, navodi se u zajedničkom saopštenju SWG i GIZ.

Aktivnost za koju se traži podrška treba da bude realizovana najkasnije do 30. novembra 2020. godine.

Svaka podrška u okviru ovog poziva ne treba da prelazi 2.000 evra prihvatljivih troškova koji su navedeni u Priručniku za podršku „ljudi-ljudima“.

Ukupan budžet manifestacije i kofinanisranje nisu ograničeni.

U okviru projekta „Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanca vrednosti“, aktivnosti se mogu implementirati u sedam prekograničnih regiona, od kojih tri obuhvataju gradove i opštine iz Srbije.

To su prekogranični region „Drina-Tara“ (LJubovija, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Čajetina i Užice), zatim prekogranični region „Drina-Sava“ (Sremska Mitrovica, Šid, Bogatić, Loznica i Šabac) i Prekogranični region Pčinja-Krajište (Crna Trava, Bosilegrad, Surdulica, Bujanovac i Trgovište).

Podnosilac prijave ne može podneti više od jedne prijave za podršku u okviru ovog javnog poziva.

U skladu sa procedurama, SWG i GIZ neće podržati aktivnosti u zemljama članicama EU (Hrvatska i Bugarska), navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.