U trendu

Tabaković predvodi delegaciju SRB na zasedanju MMF i SB

BEOGRAD – Delegacija Republike Srbije, koju predvodi guverner Narodne banke Srbije i guverner Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu (MMF) Jorgovanka Tabaković, učestvovaće na Prolećnom zasedanju MMF-a i Grupacije Svetske banke od 18. do 24. aprila u Vašingtonu.

Delegacija Srbije obaviće niz razgovora sa visokim predstavnicima ove dve finansijske institucije o aktuelnim programima saradnje, tekućim kretanjima i očekivanjima za naredni period, saopšteno je iz Narodne banke Srbije.

Tokom Prolećnog zasedanja biće održani i sastanci Međunarodnog monetarnog i finansijskog komiteta i Zajedničkog komiteta za razvoj, koji predstavljaju savetodavne organe ovih institucija. U radu ovih komiteta Srbija će učestvovati preko konstituence Švajcarske.

Tokom Prolećnog zasedanja, u fokusu će biti pitanja od značaja za globalnu finansijsku stabilnost usled uticaja pandemije, geopolitičkih kretanja i klimatskih promena, izgledi svetske ekonomije i kretanja na finansijskim tržištima, a razmatraće se i izazovi ekonomskih politika u uslovima povećanog duga i inflacije na globalnom nivou.

Predviđeno je i da generalni direktor MMF-a predstavi Program globalne politike.

Članovi delegacije Srbije će i tokom ovogodišnjeg Prolećnog zasedanja imati niz bilateralnih susreta s predstavnicima brojnih institucija i investitora koji su pokazali veliko interesovanje za Srbiju, koja se kotira visoko na mapi poželjnih investicionih destinacija, navodi se u saopštenju NBS.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar