Tajms uvrstio Hrvatsku među 3 najbolje destinacije u svetu

LONDON – Britanski listovi Tajms i Sundej tajms uvrstili su Hrvatsku među tri najbolje destinacije u svetu, za šta je dobila nagradu u kategoriji „Najbolje zemlje 2020“, saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Hrvatska je u toj kategoriji nagrađena kao treća destinacija u svetu, iza Italije i Novog Zelanda, a nagrade su ove godine zbog epidemiološke situacije dodeljene virtuelnim putem.

Direktorka predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić izjavila je da je Hrvatska prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja „puna hira, snage i sunca“.

U užem izboru za nagrade britanskih listova koje su ove godine dodeljene osmi put, bile su neke od najboljih svetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD, Dubaija, Španije, Portugalije, Grčke i Tajlanda, prenosi SeeBiz.

Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasalo se i u 12 ostalih kategorija: za najbolji grad, aviokompaniju, touroperatora a o konačnom pobedniku odlučivali su čitaoci koji su na taj načion učestvovali u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.