U trendu

Talent X: NIS ponovo napoželjniji poslodavac u Srbiji

BEOGRAD – Kompanija NIS saopštila je da je i ove godine proglašena za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji prema rezultatima istraživanja „TalentX“ koje je sprovela grupa sajtova za zapošljavanje Poslovi.Infostud sa ciljem unapređenja tržišta rada u Srbiji.

U istraživanju je učestvovalo više od 10.000 ispitanika.

Istraživanje je sprovedeno tokom marta, a pored odabira najpoželjnijih poslodavaca, ispitanici su odgovarali i na pitanje šta čini poslodavca atraktivnim, koje uslove rada očekuju, kao i u kakvom poslovnom okruženju bi želeli da rade.

Analiza rezultata pomaže poslodavcima da steknu jasniju sliku o očekivanjima na tržištu rada, što im, između ostalog, omogućava da u budućnosti prilagode aktuelne i razviju nove modele i alate u upravljanju ljudskim resursima.

„Ovo je drugi put zaredom da je NIS proglašen za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji što nam daje novi podsticaj, ali ujedno donosi i odgovornost da nastavimo u istom smeru i ostanemo pouzdan partner našim zaposlenima, jer se obostranim zadovoljstvom postižu odlični poslovni rezultati“, izjavila je predstavnica NIS-a Alisa Evsina.

Ona je dodala da cilj NIS-a u prethodnom periodu nije bio samo da očuva stabilnost poslovanja, već je kompanija i u ovim izazovnim vremenima prepoznala najvažnije – značaj zaposlenih.

„Za nas ovo nije samo HR nagrada, već rezultat angažovanja celokupnog NIS-ovog tima koji čini više od 11.000 zaposlenih – od top menadžera, preko članova HR tima, pa do svih zaposlenih koji i jesu naš najjači brend“, izjavila je Alisa Evsina, HR direktor u NIS-u.

NIS u kontinuitetu ulaže značajna sredstva u razvoj programa koji su usmereni na privlačenje mladih, kao i na unapređenje profesionalnih kompetencija zaposlenih, a samo tokom prošle godine kompanija je organizovala 2.870 profesionalnih i tehničkih obuka na kojima je učestvovalo više od 5.200 polaznika, dodaje se u saopštenju.

Kompanija NIS proglašena je za najpoželjnijeg poslodavca u Srbiji i u prethodnom istraživanju portala Poslovi.Infostud koje je organizovano 2020. godine, podsećaju iz NIS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.