U trendu

Tatjana Matić: „Potrošači nemaju razloga za brigu“

BEOGRAD – Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić izjavila je danas da je prilikom kontrole Uredbe Vlade o ograničavanju cene brašna, odnosno za maksimalnu cenu hleba tip-500, bilo nešto više od 200 prijava i prekršajnih kazni.

Matićeva je za RTS rekla da je, kada je reč o novoj uredbi koja se odnosi na širi spektar – pet životnih namirnica, još u toku priprema velikih trgovačkih lanaca za primenu te mere jer ona se odnosi na to da se cene moraju vratiti na nivo od 15. novembra.

„Mokra Gora rame uz rame sa švajcarskim selima“

Tatjana Matić izjavila je da je Svetska turistička organizacija prepoznala Mokru Goru kao izuzetan primer ruralne destinacije sa velikim potencijalom za unapređenje seoskog turizma.

„Jako smo ponosni što su se naša sela, pogotovo Mokra Gora koja je među pobednicima, našla rame uz rame sa selima iz Švajcarske, Austrije, Španije koja su takođe nagrađena“, istakla je Matićeva za RTS povodom odluke Generalne skupštine Svetske turističke organizacije da proglasi Mokru Goru za jedno od najboljih turističkih sela na svetu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.