U trendu

Tavareš: Srbija deo dugoročnog strateskog plana Stelantisa

BEOGRAD – Izvršni direktor kompanije Stelantis Karlos Tavareš izjavio je danas da dolazak te korporacije u Srbiju deo dugoročnog strateškog plana Stelantisa do 2030. godine čiji su glavni ciljevi karbonski neutralna proizvodnja i smanjenje emisije ugljendioksida.

Tavareš je rekao da je plan te kompanije da do 2030. godine proizvode najmanje 75 novih modela električnih vozila, od čega će 50 biti proizvedeno u Evropi.

„Važno je da se pripremimo da budemo u stanju da prodajemo 100 odsto električna vozila do 2030 godine zato što će to učiniti slobodu kretanja još čistijom“, rekao je Tavareš novinarima posle potpisivanja sporazuma kompanije Stelantis i Vlade Srbije o proizvodnji električnih automobila u Kragujevcu, kojem je prisustvovao predsednik Aleksandar Vučić.

Dodao je da je cilj da Stelantis postane karbonski neutralna korporacija do 2030. godine i da bude u mogućnosti da prodaje potpuno električna vozila.

„Srbija učestvuje u toj trci, ide pravim tempom i posvećena je najsofisticiranijim pitanjima kao i naša kompanija. Ovo je velika prilika za Stelantis da uživa u konkurentnosti Srbije, a za Srbiju da učestvuje u toj trci i da napredujemo onoliko brzo koliko se svet menja“, rekao je Tavareš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar