U trendu

Tegeltija: Otvoriti nove pregovore sa MMF-om

SARAJEVO – Predsedavajući Saveta ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija izjavio je da će, ukoliko Međunarodni monetarni fond ubrzo ne otvori pregovore o novom aranžmanu, zatražiti od direktora MMF-a da direktno pokrene pregovore, jer je, kaže, nedopustivo da se o tome ne razgovara.

„Mi smo insistirali na tome da aranžman mora da se nastavi i da je BiH opredeljena za ovaj aranžman“, rekao je Tegeltija za sarajevsko “Oslobođenje” povodom sastanku sa evropskim čelnicima MMF-a održanog sinoć.

On je istakao da je najvažnije da BiH dobije aranžman sa MMF-om, pri čemu nije mogao u ovom trenutku da proceni koliko će to novaca biti, prenosi Srna.

„Žao mi je što su prošla tri i po meseca, a Misija nije otvorila pregovore sa BiH i to je, po mom mišljenju, najveći problem“, rekao je Tegeltija.

Predsedavajući Saveta ministara je u okviru redovnog prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke razgovarao u utorak putem video-linka s predstavnicima Fonda o aktivnostima realizovanim do sada i mogućnostima novog aranžmana sa tom međunarodnom finansijskom organizacijom, dodaje se u informaciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.