U trendu

Telekom garancija uspeha za startap ulaganjaTS Venture Fonda

BEOGRAD – Ceo svet je u neizvesnosti zbog ekonomske krize, a fond iza kojeg stoji jedna velika i uspešna kompanija kao što je Telekom Srbije, startapovima pruža značajnu dozu sigurnosti za poslovanje i razvoj, poručio je danas direktor TS Venture Fonda Davor Sakačh.

Govoreći za RTS on je rekao je da je najveća snaga Fonda osnivač Telekom Srbije, koji mu daje maksimalnu stabilnost.

Dodao je da se startapi masovno javljaju Fondu jer tu vide garanciju uspeha.

Sakač je istakao da ovaj prvi u ovom delu Evrope korporativni za finansiranje startapova hoće da ulaže u poslove koji će zaraditi novac, odnosno proizvode koje će neko biti spreman da plati i da koristi.

„Mi novac ne dajemo, mi novac investiramo, a zauzvrat uzimamo određeni udeo u vlasništvu firme, pomažemo im da se dalje razvijaju i da zajedno idemo prema što većem profitu“, rekao je on.

Fond je fokusiran na tehnološke inovacije, na startapove iz oblasti IT-a, koji treba da nude originalne ideje sa globalnom primenom.

„Javljaju nam se startapovi iz Švajcarske, iz Nemačke, sa Kipra. Ceo svet je u neizvesnosti zbog ekonomske krize, a fondovi poput našeg, iza kojeg stoji jedna tako velika i uspešna kompanija, pružaju jako značajnu dozu sigurnosti i predvidivosti za poslovanje i razvoj, da će ugovoreni novac biti zaista obezbeđen“, rekao je on.

TS Fond raspolaže petogodišnjim budžetom od 25 miliona evra, a kroz saradnju sa drugim investitorima sredstva za investiranje biće i veća.

OTA Sync startap je prva investicija u koju je Fond uložio 100.000 evra, dok je do 250.000 evra investiranog dopunila grupa „anđela investitora“ okupljenih oko inicijative Digitalna Srbija i Startup Wise Guys Investitori iz Estonije.

TS Venture Fondu svi zainteresovani inovativni IT startapovi mogu da se jave sa svojim idejama preko internet portala. .

Sakač kaže da je industrijski standard je da profit u odnosu na početnu investiciju bude tri do pet puta veći.

„Stručni tim TS Fonda će se truditi da to čak i višestruko prevaziđemo“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar