U trendu

Telekom siguran da će štetu od Junajted grupe naplatiti

BEOGRAD – Telekom Srbija je tužbe za naknadu štete protiv Junajted grupe podneo u Srbiji i Švajcarskoj i sigurni smo da ćemo uspeti da štetu naplatimo, rekao je danas generalni direktor Telekom Srbije Vladimir Lučić.

Gostujući na TV Pink on je ocenio da se Junajted grupa ponaša nelojalno na tržištu i da najgrublje zloupotrebljava slobodu medija.

Naveo je da ta grupa svoje tv kanale ne daju drugima, kao što to radi Telekom Srbija.

„I mi i oni zarađujemo od korisnika. Mi sve poreze plaćamo u Srbiji, a oni poreski optimizuju bilanse, da što manje poreza i naknada plate u Srbiji. To je nelojalna konkurencija s njhove strane“, rekao je on.

Lučić je ocenio da je Telekom Srbija lider u svim vrstama usluga, i da odatle potiče nervoza Junajted grupe.

On je ocenio da Junajted grupa koristi svoje tv kanale za napad na konkurenciju.

„To nije prvi put, neće biti ni zadnji, da manipulišu, spinuju moje izjave. Velika im je nervoza zbog loših rezultata u Srbiji i regionu, gde bude tržišno učešće“, rekao je on.

Dodao je da se ne plaši agresivnih napada Junajted grupe jer je reč o starim metodama plašenja i upućivanja poruke drugima.

Lučić je rekao da Telekom Srbija nastavlja da razvija svoje poslovanje u dijaspori i da do sada ima osam poslovnica u Austriji od toga četiri u Beču.

On je najavio da će ovog meseca Telekom Srbija otvoriti poslovnicu u nemačkom gradu Frankfurtu.

Platformu Apolon on je opisao kao neku vrstu balkanskog Netfliksa i naveo da ona od aprila ima 67.000 korisnika, te da je izuzetno zadovoljan tim rezultatom.

Istakao je da postoji izuzetno veliki odziv na akciju afirmacije interneta gde je paket u prvoj godini koštao jedan dinara.

Lučić je naveo da Arena sport koristi 3,2 miliona domaćinstava od Slovenije do Makedonije i da je ta televizija regionalni lider.

Naveo je da je u poslednje dve godine kvalitet Arene podignut uvođenjem španske, portugalske i NBA lige.

„Ambiciozni smo da nabavimo nove lige i budemo najkvalitetniji sportski kanal na prostoru zemalja bivšse jugoslavije“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar